Lokalprodusert og sesongbasert mat gir gjestene en ekte smaksopplevelse.
I 2024 inngikk Hafslund Hovedgård et kokkesamarbeid med Michal Bluj. Michal er lidenskapelig opptatt av kortreiste, økologiske råvarer, og samarbeider med et tyvetalls lokale produsenter. Kortreist mat gir bedre kvalitet, og støtter samtidig lokalt næringsliv. Uten småprodusentene som bryr seg om dyr og planter kunne vi ikke ha laget den gode maten som vi gjør.
Michal dyrker også egne urter og spirer, og er andelsbonde på Nes Andelsgård i Fredrikstad. Han introduserer stadig gårdens gjester for spennende nye smaksopplevelser, blant annet ved bruk av sjøtang som en smakstilsetning.

Frokostbuffeten har også en sterk forankring i Østfolds matkultur. «Østfoldfrokosten» ble introdusert for gårdens gjester i 2023, og er utviklet i samarbeid med Guldkorn Østfold. Gården ønsker å servere en «omsorgsfull frokost», som en troverdig leveranse i henhold til gårdens verdier. Med omsorg menes omsorg for gjesten (service), omsorg for miljøet (bærekraft) og omsorg for lokale produsenter. Målsettingen er et godt utvalg med lokale råvarer, hvor det samtidig vektlegges kvalitet fremfor kvantitet. Buffeten består hovedsakelig av lokale råvarer, med kjøttpålegg fra Brødr Ringstad i Rakkestad, juicer og syltetøy fra Askim frukt- og bærpresseri, frokostblandinger fra Den Sorte Havre og egg fra Prior.
Kontaktinfo
Statsminister Torps vei 2, 1722 Sarpsborg